Eurobarometru: Pentru prima dată în istorie, cetățenii UE vor ca schimările climatice să fie prioritatea numărul 1 a politicienilor

Pentru prima dată în istoria UE, cetățenii europeni cred că schimbările climatice ar trebui să fie prioritatea numărul 1 a Parlamentului European, conform noului Eurobarometru  ale cărui rezultate subliniază influența protestelor tinerilor pentru mediu.

“Combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului, oceanelor și biodiversității” trebuie să fie cea mai importantă prioritate a Parlamentului European, spun cetățenii europeni în cadrul unui nou Eurobarometru comandat de Parlamentul European și derulat în octombrie 2019. Schimbările climatice reprezintă unul dintre motivele pentru care cetățenii au votat la alegerile europene din mai 2019, în special pentru tineri. Acum, pentru prima dată, cetățenii europeni plasează schimbările climatice pe primul loc în lista priorităților Eurobarometrului, se arată în comunicatul Parlamentului European.

32% dintre europeni cred că lupta împotriva schimbărilor climatice și protecția mediului ar trebui să fie cea mai importantă temă a deputaților europeni. Este cea mai menționată preocupare în 11 state europene, în special în Suedia (62%), Danemarca (50%) și Olanda (46%).

În cadrul sondajului Eurobarometru, cetățenii au fost întrebați și care este cea mai presantă îngrijorare legată de mediu. O majoritate absolută de europeni (52%) menționează schimbările climatice, apoi poluarea atmosferică (35%), poluarea maritimă (31%), defrișările și creșterea cantității de deșeuri (amble 28%).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*