Evenimente științifice și cultural-artistice de amploare în județul Vâlcea.

          Astăzi, 21 octombrie, au avut loc în localitatea Măciuca din județul Vâlcea, o serie de evenimente științifice și cultural-artistice de o însemnătate deosebită.

Pe plan științific, ediția a VII-a a Simpozionului Internațional “Dumitru Drăghicescu” s-a bucurat de prezența unor oaspeți de seamă. Participanții au evidențiat originalitatea și relevanța renumitului filosof, sociolog, diplomat și om politic român în peisajul academic autohton și universal. Principiile generale după care s-a călăuzit Drăghicescu în demersul său științific au fost astfel formulate de gânditor: „…ne vom sili, în cercetările noastre, să fixăm, pe cât este posibil, originea, filiațiunea și evoluțiunea caracterului nostru etnic. Vom căuta să stabilim legătura probabilă dintre trăsăturile și țesătura sufletului nostru cu evenimentele istorice și sociale în care el s-a plămădit, cari l-au determinat, cari l-au alterat sau desăvârșit. Într-un cuvânt, vom năzui să stabilim evenimentele istorice mai însemnate, din care izvoresc stările sufletești generale ale neamului nostru.”. Invitați speciali ai simpozionului au fost și domnul prof.univ.dr. Dumitru Otovescu de la Școala Doctorală de Sociologie din cadrul Facultății de Științe Sociale a Universității din Craiova, precum și domnul Cezar Avram, director al Institutului de Cercetări Socio-Umane C.S.Nicolăescu-Plopşor din Craiova.

Manifestația științifică a fost însoțită și de două evenimente cultural-artistice, desfășurate sub egida complexului Forest, manageriat de domnul Nițu Dan: a II-a ediție a taberei internaționale de sculptură, precum și o impresionantă gală de modă. Succesul taberei de sculptură este demonstrat de numărul impresionant al participanților veniți din cinci colțuri ale lumii, inclusiv din Chile.

Galerie foto:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*