Studenții Facultății de Drept, Universitatea din București: viitori magistrați sau actuali… „hoți”?

De câteva zile, circulă vestita veste cum că studenți ai Facultății de Drept din București, anul I, 49 la număr, vor fi exmatriculați sub acuzația de fraudă. Mai exact, cei 49 de studenți ar fi comunicat pe Whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online.

Mă intrigă faptul că cei care conduc această instituție adoptă o așa măsură despotică. Măsura este mult prea drastică, iar justă ar fi fost anularea examenelor unde se susține că ar fi existat asemenea probleme și implementarea unor mecanisme instituționale prin care frauda să nu mai fie posibilă, de pildă, prin schimbarea formei de evaluare, implementarea unor noi metode de monitorizare etc.. Nu poți să îi pui unui tânăr eticheta de „incapabil” pentru o viitoare meserie nobilă în baza unei asemenea acuze, mai ales că vorbim despre o evaluare globală, un stigmat atribuit nediferențiat unui număr de nu mai puțin de 49 de studenți! Toți suntem hoți ?!

Mă intrigă faptul că un anume X și un alt Y, împreună cu un Z își exprimă părerea într-un mod total eronat în ceea ce îi privește pe studenții, care sunt arătați cu degetul, jigniți și denigrați pe nedrept. Nu poți numi niște studenți hoți, impostori, „derbedei”, care „prestează din anul I înșelăciunea”.

Fiți oameni, într-o lume în care e clar că s-a satirizat ceea ce nu de mult însemna „omenie”! Nu mai judecați fără să cunoașteti cu adevărat o problemă. Nu vă mai băgați în miezul unei situații, dacă nu faceți parte din ea nici măcar 10%!

Sper să se facă dreptate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*