Facultatea de Științe Sociale împlinește 22 de ani

În urmă cu 22 de ani, pe 8 februarie, lua naștere la Craiova Facultatea de Istorie, Filosofie și Geografie, cunoscută astăzi sub denumirea de Facultatea de Științe Sociale. La nașterea și evoluția sa au contribuit prof. Vladimir Osiac (decan între anii 2000-2008) și prof.univ.dr. Dumitru Otovescu (decan între anii 2008-2012). Începând cu anul 2016, la conducerea Facultății se află prof.univ.dr.habil. Sorin Liviu Damean.

Până în anul 2012, corpul didactic al facultății era organizat pe patru catedre: Istorie- condusă, până în anul 2008, de prof. univ. dr. Ion Pătroi, iar, apoi, de conf. univ. dr. Sorin Damean; Geografie – condusă, mai întâi, de conf. univ. dr. Vasile Pleniceanu, apoi de conf. univ. dr. Sandu Boengiu; Filosofie-Sociologie- condusă până în 2004 de reputatul prof. univ. dr. Ion Ceapraz, apoi, până în anul 2012, cu tact, prestanță și autoritate profesională de conf. univ. dr. Nicolae Mătăsaru; Științe politice.

În prezent, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice.

O prezentare amănunțită a etapelor devenirii Facultății de Științe Socială se regăsește în cele două lucrări monografice (2008, 2010), publicate sub coordonarea prof.univ.dr. Dumitru Otovescu: Facultatea de Ştiinţe Socio-umane (2000-2008), Editura Universitaria, Craiova, 2008; Facultatea de Ştiinţe Sociale (2000-2010), Editura Universitaria, Craiova, 2010.

Informații actuale cu privire programele de studiu, colectivul profesoral, publicațiile și centrele de cercetare care funcționează sub egida Facultății, precum și cele mai recente evenimente, sunt disponibile pe site-ul oficial al instituției: http://stiintesociale.ucv.ro/

Cu prilejul aniversării celor 22 de ani de existență, redacția cotidianului nostru transmite Facultății de Științe Sociale la mulți și prolifici ani, plini de realizări pe plan didactic, științific și publicistic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*