Fotbal: CS Universitatea Craiova va inaugura noul stadion din Bănie pe 10 noiembrie, cu Slavia Praga

Echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a anunțat, joi, pe site-ul său oficial, că va inaugura noul stadion din Bănie în data de 10 noiembrie, cu prilejul unui meci amical cu campioana Cehiei, Slavia Praga.

“Pe 10 noiembrie, de la ora 20,00, Știința primește vizita campioanei Cehiei, o echipă care își retrăiește perioada de glorie după preluarea de către un consorțiu chinez de renume mondial”, anunță clubul craiovean.

În 2016, Slavia Praga a fost preluată de gigantul CEFC China Energy. Rezultatele investițiilor masive s-au simțit imediat: Slavia a devenit campioană a Cehiei în sezonul 2016-2017, după 8 ani de secetă. A fost al 18-lea titlu de campioană al viitoarei adversare a Universității, care mai are în palmares și 7 cupe ale Cehiei. În acest moment, Slavia Praga se află pe locul 2 în campionat, după Viktoria Plzen, și conduce grupa din Europa League din care mai fac parte Villarreal, Astana și Maccabi Tel Aviv.

Pe 2 noiembrie 2017, Slavia Praga împlinește 125 de ani de existență, ceea ce face să fie unul dintre cluburile cu cea mai mare tradiție din Europa și din lume.

Universitatea anunțase de miercuri că inaugurarea noului stadion ”Ion Oblemenco” va avea loc în compania campioanei Cehiei, după ce nu s-a reușit finalizarea formalităților pentru ca pe noua arenă să aibă loc partida de campionat cu FCSB de duminică, programată astfel să se desfășoare la Drobeta-Turnu Severin.

Primăria Craiova a anunţat miercuri că noul stadion de fotbal, la care a fost demarată în urmă cu două zile procedura de recepţie, nu poate fi inaugurat pe 29 octombrie, întrucât este nevoie de mai mult timp pentru formalităţile de preluare de către municipalitate a obiectivului de la Compania Naţională de Investiţii.
“Având în vedere interesul crescut al cetăţenilor Craiovei vizavi de evenimentul de inaugurare al Stadionului, Primăria Craiova face următoarele precizări legate de finalizarea lucrărilor şi evenimentul de inaugurare al stadionului din Craiova. Comisia de recepţie, convocată de Compania Naţională de Investiţii şi întrunită în data de 23 octombrie 2017, este în plină activitate. Având în vedere complexitatea lucrărilor de recepţie, precum şi formalităţile de preluare de către Consiliul Local Municipal a investiţiei pentru Stadion – formalităţi care presupun semnarea protocolului dintre CNI şi Primăria Craiova, preluarea obiectivului de către Primăria Craiova prin adoptarea Hotărârii de Consiliu Local etc., operaţiuni care sunt ulterioare semnării recepţiei, facem cunoscut opiniei publice faptul că data de 29 octombrie 2017 nu este o dată realistă pentru desfăşurarea evenimentului de inaugurare sau pentru desfăşurarea de competiţii sportive pe Stadionul din Craiova”, a anunţat conducerea Primăriei Craiova într-un comunicat de presă.
Primăria Craiova nu a avansat o dată a inaugurării noului stadion, precizând că alte informaţii legate de acest eveniment vor fi furnizate după finalizarea recepţiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*