Franța se îndreaptă către cea mai mare criză politică din ultimii 20 de ani. Macron a încercat negocieri cu Melenchon și Le Pen

Alegerile parlamentare din Franța s-au încheiat cu un eșec de proporții pentru Emmanuel Macron și s-ar putea transforma într-o catastrofă, pe termen lung, pentru țară. Deja au început să apară tensiuni între formațiunile care s-au adunat în Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială franceză condusă de Jean-Luc Mélenchon. În plus, președintele francez a respins demisia premierul francez Elisabeth Borne, căutând să creeze o coaliție funcțională prin negocieri la Palatul Elysee cu toate forțele politice. Efortul nu este ușor, având în vedere că francezii au ales să „sară în necunoscut”. 

După alegerile legislative de duminică, Macron a rămas fără majoritate absolută în Adunarea Naţională, ceea ce anticipează o perioadă de instabilitate în Franţa.

Premierul francez Elisabeth Borne şi-a înaintat demisia preşedintelui Emmanuel Macron, care a respins-o, „pentru ca guvernul să poată să-şi continue sarcina şi să acţioneze în aceste zile”, a anunţat marţi Preşedinţia franceză, informează France 24. 

Macron caută să negocieze

În acest context, şeful statului francez va întreprinde „consultările politice necesare, pentru a identifica soluţiile constructive posibile, în serviciul francezilor”, a precizat Preşedinţia, înaintea unei serii de întâlniri cu liderii partidelor politice, marţi şi miercuri, la Palatul Elysee.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*