Gaudeamus 2020. Lansarea cărții “Oltenia. Evoluție social-istorică și patrimoniu cultural”

Miercuri, 26.02.2020, ora 12.30, la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, va avea loc lansarea lucrării bilingv Oltenia. Evoluție social-istorică și patrimoniu cultural/Oltenia. Historical-social evolution and cultural heritage, coordonată de universitarii Dumitru și Cristina Otovescu și publicată la editurile Beladi și Sitech.

Cartea va fi prezentată de distinse personalități ale lumii academice din țara noastră: prof.univ.dr. Nicolae Panea, prorector al Universității din Craiova, prof.univ.dr. Tudorel Ciurea, președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și I.P.S. Irineu, Mitropolitul Olteniei, prof.univ.dr. la Universitatea din Craiova și membru de onoare al Academiei Române. Evenimentul va fi moderat de conf.univ.dr.habil. Gabriela Rusu-Păsărin.

Lucrarea cu caracter monografic beneficiază de un studiu introductiv semnat de academicianul Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, intitulat sugestiv Oltenia și vocația unității naționale. Tehnoredactarea cărții a fost asigurată de drd. Mihai Nemoiu, iar traducerea în limba engleză de drd. Mihaela Pârvu.

Publicul iubitor de carte și cultură este invitat să ia parte la acest eveniment științific de excepție.

Demersul editorial continuă seria lucrărilor cu caracter monografic publicate în perioada 2017-2019: Monografia Universității din Craiova (2017), Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova (2018) și Orașul Craiova.Monografie.Craiova city. A Monograph (2018).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*