Grecia: Ciocniri între anarhiști și poliție

La finalul manifestației care a adunat mai multe sute de persoane, polițiștii au fost atacați de câteva zeci de protestatari care au aruncat cu pietre și cocteiluri molotov.

Incidentele s-au extins rapid, ca în repetate rânduri, pe străzile din vecinătatea Școlii politehnice din centrul Exarcheia, cartierul contestatar din Atena, unde coșurile de gunoi au fost incendiate, iar mobilierul stradal devastat.

Sloganuri ale protestatarilor au fost desenate pe zidurile din incinta parlamentului, în cealaltă parte a centrului capitalei, proclamând “război democrației” și “foc închisorilor”.

Mișcarea anarhistă elenă a făcut să crească presiunea în ultimele săptămâni asupra guvernului stângii radicale, prin numeroase operațiuni în forță, ocupând clădiri publice ori sedii locale ale partidului Syriza.

Protestatarii doresc ca guvernul, care a depus un proiect de lege pentru eliminarea în principal a închisorilor de înaltă securitate, să meargă mai departe în abolirea măsurilor penale din domeniul securității adoptate de guvernele anterioare.

Opoziția acuză lipsa de implicare a executivului în fața activismului anarhiștilor, în timp ce Syriza a criticat frecvent în trecut represiunea polițienească a manifestațiilor.

 

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*