„Împreună spunem DA Pământului” – simpozion județean de educație ecologică desfășurat la Grădinița cu P.P. „SF. ANA” Craiova

Azi, 22 martie 2019, pentru al șaselea an consecutiv, Grădinița cu P.P. „SF. ANA” Craiova a desfășurat simpozionul județean „Împreună spunem DA Pământului”. Abordând o temă care o dată cu trecerea anilor nu își pierde din importanță și actualitate, simpozionul urmărește promovarea educației ecologice ca factor important al unei dezvoltări durabile și al formării unor copii preocupați de protejarea naturii. Activitatea a unit cadre didactice care au venit cu numeroase exemple de bune practici privind educația ecologică la vârsta preșcolară și care au dat dovadă de multă creativitate și originalitate în realizarea unor mesaje cu un puternic impact civic asupra preocupărilor de protejare a mediului.

De asemenea, a fost prezentată inițiativa Grădiniței cu P.P. „SF. ANA” Craiova, care și-a extins preocupările pentru educația ecologică și protejarea mediului, alăturându-se Asociației Române pentru reciclare RoRec și programului educațional de protecție a mediului inițiat de aceasta ”Patrula de reciclare”. În prima etapă, în calitate de suporter unitatea școlară au fost conștientizați preșcolarii și părinții de importanța unei reciclări eficiente a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a fost desfășurată o amplă activitate de colectare a acestora.

Cu speranța că un pas mic făcut de unitatea nostră va însemna un pas mare pentru generațiile viitoare, cu siguranță vom salva ÎMPREUNĂ Pământul!

Director Grădinița cu P.P. „SF. ANA” Craiova,

Prof. Istudor Tatiana Camelia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*