Incendiu „Matei Balș”. Martorii vorbesc despre prize suprasolicitate și despre o mască de oxigen lăsată prea aproape de calorifer

Anchetatorii s-au întors sâmbătă în saloanele mistuite de flăcări de la Institutul Matei Balș și au început munca minuțioasă menită să stabilească de unde au pornit flăcările. Ipotezele apărute după primele audiere sunt multiple, de la suprasolicitarea instalației electrice la folosirea greșită a oxigenului de către un pacient. Numărul victimelor a ajuns la șase, după ce un bărbat de 70 de ani a cărui stare de sănătate era fragilă din cauza COVID-19 a murit la Spitalul Universitar. Tot sâmbătă, rudele primelor cinci victime au fost chemate la INML pentru identificare.

Anchetatorii s-au întors în saloanele Pavilionului 5 de la Institutul „Matei Balș”, pentru a încerca să stabilească de unde au pornit flăcările. Munca este destul de migăloasă, iar anchetatorii sunt îmbrăcați în echipamente de protecție, pentru că „Matei Balș” este spital COVID. Specialiștii spun că va fi nevoie de răbdare și că va lua ceva timp până la apariția primelor concluzii.

În paralel, criminaliștii au continuat audierea angajaților spitalului. Șeful sectorului COVID-19, dar și una dintre asistente au dat declarații în calitate de martori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*