Îngrijorate de răspândirea variantei Delta, țările încep să ia măsuri contra cetățenilor din Marea Britanie

Varianta Delta a Covid-19 care se răspândește cu rapiditate în Marea Britanie este privită cu îngrijorare de mai multe state, care au impus sau se gândesc să ia măsuri contra cetățenilor britanici care călătoresc. Astfel, Portugalia impune carantină pentru 14 zile britanicilor care nu pot dovedi schema completă de vaccinare, iar Spania le cere test negativ Covid sau dovada imunizării complete dacă vor să li se permită accesul în Insulele Baleare.

Cetățenii din Marea Britanie care călătoresc în Portugalia și nu pot dovedi că sunt vaccinați cu schema completă de imunizare trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Măsura a intrat în vigoare la miezul nopții.

Guvernul portughez a adăugat Marea Britanie pe lista țărilor din care călătorii trebuie să intre în carantină.

Noile măsuri de carantină ale guvernului portughez se aplică numai celor care călătoresc în Portugalia continentală, nu și în Madeira.

Și Spania va cere un test negativ COVID-19 sau dovada vaccinării de la turiștii britanici care vor să ajungă în Insulele Baleare, a declarat premierul Pedro Sanchez.

Potrivit premierului spaniol, turiștii britanici trebuie să dovedească schema completă de vaccinare sau să arate un test negativ anti-Covid.

Noile reguli vor intra în vigoare în 72 de ore, a spus Sanchez, care a subliniat că măsura a fost necesară din cauza unei creșteri îngrijorătoare a infecțiilor în Regatul Unit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*