Instituția Prefectului Dolj: Ample măsuri de verificare a respectării reglementărilor de prevenire a extinderii COVID-19

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 150 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

Astfel, au fost verificate aproximativ 80 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, toate pentru încălcarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă, valoarea amenzilor fiind de aproximatv 5.000 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*