I.C.C.C.V. De trei decenii în slujba cercetării științifice a condiției umane din România

Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române împlinește trei decenii în slujba cercetării științifice. Momentul va fi sărbătorit miercuri, 29 ianuarie, orele 10.00, în cadrul unui eveniment de înaltă ținută, care se va desfășura în Aula Academiei Române

La evenimentul aniversar „ICCV-30 de ani” vor participa personalităţi de marcă ale vieţii publice şi intelectuale, membri ai Academiei Române, cercetători ştiinţifici, cadre universitare, doctoranzi şi studenţi, precum şi reprezentanţi ai mass-media. Vor fi prezenți acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ilie Bădescu, membru corespondent al Academiei Române, Emil Constantinescu, Adrian Năstase, Petre Roman.

Înființat prin Hotărâre de Guvern pe 2 ianuarie 1990, ICCV îmbină astăzi o tradiție valoroasă de cercetare socială cu o orientare modernă, fiind o instituție ce caută permanent atât să onoreze vocaţia sa de cercetare ştiinţifică fundamentală, cât și să contribuie la dezvoltarea societății românești.

Institutul a fost întemeiat prin strădania domnului prof.univ.dr. Cătălin Zamfir, ministru al Muncii în primul guvern democratic, care a asigurat un management eficient, obiectivat în numeroase realizări publicistice și instituționale, dintre care amintim: înființarea unei școli doctorale, asigurarea continuității revistei Sociologie Românească, fondată de profesorul Dimitrie Gusti în anul 1936; întemeierea Bibliotecii Virtuală de Sociologie, care colecționează, digitalizează, organizează și oferă acces structurat la materiale de specialitate.

Activitatea de conducere este asigurată de domnul prof.univ.dr. Cătălin Zamfir, cercetător ştiinţific principal I, membru corespondent al Academiei Române, în calitate de director, și domnul Sorin Cace, cercetător ştiinţific principal I, președinte al Asociației Române de Sociologie, în calitate de director adjunct.

Din colectivul de cercetători fac parte personalități remarcabile ale lumii științifice naționale și internaționale: prof.univ.dr. Elena Zamfir, care a jucat un rol decisiv în instituționalizarea învățământului superior de asistență socială, prof.univ.dr. Ioan Mărginean, Simona Stănescu ș.a.

Cadrele didactice de la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială, adresează colegilor de la I.C.C.V. felicitări pentru remarcabilele realizări și urează noi succese în activitatea de descifrare și îmbunătățire a condiției umane în societatea românească. Redacția noastră se asociază acestor urări și transmite cele mai alese gânduri cu prilejul aniversării a trei decenii în slujba cercetării calității vieții și inovării sociale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*