Inundațiile din ultima perioadă nu-ți dau pace? Iată ce asigurări îți trebuie în caz de dezastru

România a fost asaltată, până nu demult, de ploi torențiale ce păreau fără sfârșit. Specialiștii au decretat că luna iunie a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. Aproape toată țara a fost sub cod galben sau portocaliu de vreme rea, în timp ce 14 județe din vestul țării s-au aflat sub cod roșu. Mulți oameni și-au pierdut gospodăriile și printre cei afectați au apărut și victime. Acum vremea s-a stabilizat, dar meteorologii anunță cât de curând un nou val de ploi abundente. Așadar, asigură-te din timp că ești pregătit în fața unor situații de urgență!

Iată 3 asigurări pe care trebuie să le ai în cazul unui dezastru natural

1.    Asigurarea locuinței

Probabil că prima care va fi lovită în caz de dezastru, dar și cea mai importantă, este casa. De aceea, trebuie să verifici ce acoperă asigurarea pentru casa ta. E bine de știut că cei de la Gothaer vin în întâmpinarea nevoilor tale cu 3 pachete de asigurări, toate incluzând și dezastrele naturale, precum cutremure, inundații sau alunecări de teren. Mai mult, pe lista situațiilor de acest tip intră și fenomenele atmosferice extreme, care îți pot deteriora casa, precum grindina, furtuna, vijelia, uraganul, tornada, ploaia torențială, greutatea stratului de zăpadă sau gheață și avalanșele.

O asigurare bună și cuprinzătoare, de fapt, pentru casa ta, este vitală și în viața cotidiană, nu doar în cazul unui dezastru, căci nu știi când neprevăzutul îți bate la ușă și din alte motive. De aceea, ești asigurat și în caz de vandalism sau furt prin efracție. Mai mult, pe lângă asigurarea tuturor bunurilor casabile, cei de la Gothaer îți oferă și protecție în cazul accidentelor suferite de tine sau orice alt membru al familiei cu care locuiești, dacă alegi să optezi pentru acoperirea SuperCASA. Așadar, o asigurare pentru locuința ta ar trebui să fie prima pe lista ta de priorități.

2.    Asigurarea CASCO

În cazul inundațiilor sau al dezastrelor naturale, următoarea care poate fi afectată este mașina. De aceea, trebuie să fii sigur că o ai asigurată, și că pe lista accidentelor neprevăzute se află și această acoperire. O asigurare bună se pliază pe caracteristicile tehnice ale vehiculului tău, dar și pe comportamentul tău la volan. Verifică, deci, înainte, cât de compatibil ești tu cu acest tip de asigurare, dar și situațiile pe care oferta de asigurare le acoperă. Pe lângă inundații, o asigurare eficientă include accidentele parțiale sau totale ale autovehicului, furtul, chiar și numai al unei componente, sau acte de vandalism. De asemenea, este bine ca ea să includă acoperire și pentru alt șofer care folosește mașina, dacă, de exemplu, mai conduce și altcineva mașina ta, cu acordul tău, bineînțeles.

3.    Asigurare de sănătate

Dacă ți-ai asigurat cele mai importante bunuri, acum este timpul să te ocupi și de tine! Și cea mai importantă este sănătatea ta! În cazul unui dezastru natural, trebuie să fii pregătit inclusiv la acest capitol, căci nu se știe ce îți este scris. De aceea, o asigurare bună de sănătate te scapă de griji. Necesară este o acoperire a cheltuielilor în cazul spitalizării, dar și al accidentelor, fie că persoana se află, fie nu într-un autovehicul. Cele mai bune asigurări de sănătate includ, însă, și accidentele sportivilor pe lista de evenimente acoperite din pachet. Așadar, caut-o pe cea mai potrivită ție și nu ezita să o faci, căci și ea este la fel de vitală ca cea pentru locuință!

Dezastrele și situațiile nefericite se pot întâmpla oricând. Când se întâmplă, nu le poți evita. Singurul lucru pe care îl poți face este să te pregătești să faci față încercărilor sorții, și să privești cu încredere spre viitor.

Din fericire pentru toată lumea, în ziua de azi asta este posibil, căci firmele de asigurări îți iau o parte din povară de pe umeri și te ajută să dormi puțin mai liniștit noapte de noapte. Așadar, dacă ești încă indecis, este timpul să te oprești, să fii pragmatic și să pui pe primul plan bunăstarea ta și a familiei tale. Deci nu mai aștepta și pregătește-te cât de bine poți pentru necunoscut!

Foto: Unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*