Învață să gestionezi stresul și nervii! Top 4 metode de relaxare pentru oltenii ocupați!

Se spune despre olteni că sunt aprigi, puși pe glume și pricepuți în afaceri. Despre oltence, sociologii au afirmat, deseori,  că sunt femei întreprinzatore și se descurcă în orice situație. Au însă și un defect, pe care reprezentantele sexului frumos din acestă zonă a țării îl recunosc fără vreo falsă pudoare: iubesc să dețină controlul, iar când acest lucru le scapă, se lasă cu scandal. E de la sine înțeles că răbdarea nu este una dintre punctele  forte ale oltenilor aprigi. Cel puțin asta spun miturile și unii sociologi! Stresul, însă, își face apariția în viața fiecăruia, indiferent de regiune. Traficul, deadline-urile de la job, ritmul alert și problemele financiare sau de sănătate afectează tot mai mulți oameni, spun ultimele studii. 

Pentru a avea parte de momente de relaxare, fiecare persoană ar trebui să apeleze la metode care readuc echilibrul emoțional. Iată un top 4 al acestora:

 

  • Masajul este recunoscut pentru beneficiile pe care le are și a fost utilizat încă din cele mai vechi timpuri cu scopul de a alunga stresul și oboseala. Acesta poate fi realizat manual, cu bețe de bambus ori cu diverse aparate. Cremele și uleiurile utilizate sunt, de asemenea, diferite și ajută la echilibrarea sistemului nervos. Specialiștii spun că, cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să apelezi la această tehnică, iar rezultatele se vor vedea în câteva luni. 
  • Cititul reprezintă o activitate relaxantă care nu presupune părăsirea domiciliului. Lucru de ajutor în cazul în care ești o persoană comodă sau foarte ocupată. Este important să citești într-un  mod clasic, adică, cu o carte în mână. Dacă apelezi la tabletă sau laptop, lucrurile nu mai sunt atât de “roz”. Specialiștii spun că ecranele au un efect invers și te vor obosi sau chiar vei deveni ușor iritabil. Caută o carte bună, las-o pe noptieră, iar seara, înainte de culcare citește câteva capitole. Vei adormi mai ușor, te vei trezi relaxat și vei avea parte și de alte nenumărate beneficii care îi vor pune o amprentă pozitivă asupra ta.  
  • Fă o baie sau un duș prelungit. Este un mod simplu pentru a scăpa de stres. Cel puțin, asta afirmă cercetătorii în studiile pe care le-au efectuat și care au avut ca scop aflarea efectelor pe care dușul le are asupra stresului. Lasă apa să curgă pe tine și nu te gândi la nimic. Va funcționa la fel ca un masaj.  Dacă ai o cadă, umple-o cu apă și folosește și uleiuri aromatice. Vei scăpa de senzația de greutate acumulată peste zi și o să dormi ca un bebeluș!
  • Stai! Exact, doar stai. Așează-te pe un fotoliu sau pe un colțar comod, pune-ți capul  între două perne moi și relaxează-te. Lasă timpul să zboare și gândurile să se îndepărteze de tot ceea ce te apasă zilnic. Important este să te așezi confortabil. Dacă nu ai niciun obiect de mobilier în care să simți că te scufunzi relaxat, caută unul pe magazinul online de mobila Modela.ro și o să găsești cu siguranță ceva potrivit. 

 

Așadar, cu ajutorul lucrurilor simple, stresul poate fi diminuat, iar zâmbetele și voia bună îi vor lua locul. Important este să ai grijă de tine, să îți dedici timp și să fii o persoană pozitivă! Căci, toate pleacă din interior!

Sursa foto: shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*