Iresponsabilitate în Spitalul de Urgență Slatina. Copil consultat la trei zile după ce a făcut o reacție alergică.

Ştim deja şi tocmai am văzut din nou: despre problemele din sistemul de sănătate se poate vorbi neîntrerupt. Şi în nenumărate feluri. Acum, vorbim şi despre o anchetă declanşată la Spitalul de Urgenţă Slatina, după ce rudele unui copil de 2 ani cu cetăţenie britanică s-au plâns de ignoranţa cadrelor medicale. Oamenii susţin că băieţelul a făcut o reacţie alergică din cauza unui leucoplast şi a fost lăsat netratat mai multe zile. Iar reprezentanţii spitalului recunosc: micul pacient a fost consultat de un dermatolog abia la 3 zile după ce mama a alertat asistenetele.

Băieţelul de 2 ani a venit din Anglia, în vacanţă la rudele din Slatina ale tatălui său. A venit cu mama şi fratele mai mic. Cei doi copii au făcut pneumonie, iar pe 27 august au fost internaţi în spital.

Medicii le-au administrat antibiotic injectabil. Iar băiatul cel mare a făcut o reacţie alergică la leucoplastul care susţinea branula. Vineri, a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Atunci, mama a alertat pesonalul medical. Asistentele ar fi venit abia după 12 ore şi i-ar fi spus că trebuie să aştepte câteva zile până să îl vadă un dermatolog. Adică până în această dimineaţă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*