Isărescu, audiat în Parlament: Mi-e frică de un atac pe leu, noaptea, când sunt deschise piețele în America

Guvernatorul Mugur Isărescu a ținut marți să liniștească opinia publică privind evoluția leului afirmând că atât el cât și echipa sa sunt atenți la evoluțiile de pe piața valutară și cea monetară, potrivit Digi24.

Isărescu a fost invitat la audieri pentru a răspunde unor întrebări privind evoluția dobânzilor interbancare și a cursului de schimb. Guvernatorul a explicat că urmărește zilnic operațiunile de pe piața valutară și monetară, apelând la experiența sa și la fler. „V-am spus (că le citesc – n.red.) pe bază de experiență și de nas. În fiecare zi citesc cotațiile de pe piața valutară și de pe piața monetară, nu înseamnă că le manipulez”, a afirmat el.

Cel mai greu îi este să urmărească evoluțiile de pe piața valutară, unde  ”sunt milioane de tranzacții”. Leul a ajuns ”monedă care circulă internațional”, a afirmat el.

”Cel mai mult mi-e frică de un atac noaptea, când sunt deschise piețele din America și asta s-a întâmplat când s-a dus de la 4,72 la 4,76 și tindea să se ducă spre 4,80.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*