Klaus Iohannis: Voi merge la ședințele de Guvern. Răspunsul premierului Dăncilă: O să vă invit la ședințele de Guvern dacă voi considera necesară participarea dumneavoastră!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți dimineață, că va merge la ședințele de Guvern.  Anunțul vine la o zi după ce Iohannis i-a transmis  o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe de guvern.
„Am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru președinție (a Consiliului UE – n.r.) și, chiar dacă suntem pregătiți, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare, ca să zic așa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la ședințele de Guvern”, a spus Klaus Iohannis. El a avertizat că o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere ar fi o eroare gravă pentru România.
Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis, după ce acesta a anunțat, marți dimineața, că va merge la ședințele de Guvern.
„Am luat notă cu satisfacție de declarațiile dumneavoastră recente prin care admiteți, în sfârșit, că este necesar să colaborăm pentru România. De asemenea, salut faptul că ați răspuns apelului meu de colaborare politică pentru asigurarea, de către România, a unei bune președinții a Consiliului Uniunii Europene.
Referitor la solicitarea dumneavoastră, prin care invocați prerogativele conferite de art.87 din Constituția României, privind primirea agendei de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului, vă informez că Guvernul României transmite, de fiecare dată, pe site-ul propriu, agenda de lucru a ședințelor Guvernului, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, documente ce pot fi consultate de orice persoană.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*