Lansare de carte despre viața și activitatea profesională a academicianului Irinel Popescu.

Astăzi, 17.06,2017, orașul Filiași și-a sărbătorit una dintre cele mai cunoscute personalități ale medicinei românești, medicul Irinel Popescu. Apreciat la nivel local și național, dar și la nivelul mediilor academice europene, academicianul Irinel Popescu este considerat “părintele” transplantului hepatic din România. Cariera profesională i-a fost încununată recent cu titlul de președinte al Asociației Europene de Chirurgie. 

După cea mai recentă lucrare dedicată domniei sale, “Irinel Popescu sau triumful transplantului hepatic în România”, scrisă de domnul prof. univ. dr. Dumitru Otovescu și editată în anul 2012 la Editura Beladi din Craiova, astăzi a fost lansată o a treia lucrare despre viața și activitatea profesională a renumitului academician, scrisă de doamna Maria Timoc: “Irinel Popescu – donator, medic, pacient, călător prin rânduiala divină. Pagini de istorie a medicinei românești.”. Evenimentul de lansare s-a desfășurat cu sprijinul primarului orașului Filiași, domnul Gheorghe Ilie Costeluș, și al prefectului județului Dolj, domnul Dan Narcis Purcărescu. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Școlii Gimnaziale și Asociației Frații Răcoțeanu.

În sală s-au aflat numeroase cadre didactice, personalități locale și nu numai. Dintre acestea s-a remarcat domnul prof. univ. dr. Calotă Firmilian de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*