Legi Justiție. Dragnea – Tăriceanu, scrisoare deschisă către Juncker după critici

Cei doi lideri ai Coaliției au trimis înalților deminitari UE o scrisoare în ceea ce privește legile justiției. Aceștia spun că liderii UE nu au fost informați corect.

Răspunsul vine după ce Comisia Europeană a criticat azi modificările aduse legilor justiției, cerând Parlamentului să revină asupra lor.

Cei doi lideri, Dragnea și Tăriceanu, îi dau un răspuns președintelui Juncker și prim-vicepreșetindelui Timmermans.

Aceștia le transmit oficialilor europeni ce s-a întâmplat în Parlament cu legile justiției. Cei doi președinți ai Parlamentului spun că tot ce s-a întâmplat în redactarea acestor texte constituționale a respectat exigențele cerute. Totodată, aceștia spun că legile au fost verificate și de CCR.

Cei doi șefi români mai transmit că apreciază interesul pe care liderii UE îl exprimă vizavi de dezbaterile la reformele justiției. Ei au mai spus că și-ar dori ca Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) să fie încheiat cu success în timpul mandatului lui Juncker.

Totodată, Dragnea și Tăriceanu transmit că UE a fost informată incorect despre legile justiției. Având în vedere că au fost luate în calcu amendamente care au venit din partea tuturor instituțiilor din zona justiției, CSM de ex a depus câteva sute, multe au fost aprobate, Dragnea și Tăriceanu consideră că aceasta este dovada că a fost un consens pe adoptarea legilor justiției.

Scrisoarea poate fi citită integral AICI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*