Lenjerii de pat pentru un somn odihnitor – cum le alegi și cum le îngrijești

Știai că îți petreci 1/3 din viață în pat? Calitatea somnului poate afecta fiecare parte a zilei tale, iar o noapte de odihnă neîntreruptă te poate face o persoană mai productivă. În schimb, atunci când nu dormi bine, se va întâmpla contrariul: vei avea dureri de cap, vei avea probleme cu atenția și poți avea chiar o dispoziție proastă. Pe scurt, una dintre bazele unui somn minunat este lenjeria de pat.

În cele ce urmează, vei afla 9 lucruri uimitoare despre lenjeriile de pat:

 1.  După cum s-a dovedit, numărul de fibre din lenjeria de pat, pe care toți oamenii au fost instruiți să îl echivaleze cu calitatea, este în mare parte un plan de marketing și de multe ori este înțeles greșit. Când este vorba despre aceste articole textile, calitatea firului contează cel mai mult, nu numărul lor.

Există multe tipuri de bumbac, dar lungimea fibrei este cea care dictează calitatea. Mai lung, înseamnă mai bun, așa că este recomandat să cauți produse cu fir lung, în loc de un model de lenjerie cu un număr mare de fibre.

 1. Acarienii sunt o mare problemă în fiecare locuință, de aceea este recomandat să-ți faci patul în fiecare dimineață, căci acest lucru te va ajuta la reducerea numărului de acarieni din dormitorul tău.
 2. Evită lenjeriile de pat pe a căror etichetă scrie: nu se șifonează sau îngrijire ușoară. Aceasta înseamnă că țesătura a fost tratată cu un compus toxic care nu se va elimina în timpul spălării.
 3. Înlocuirea fețelor de pernă este cea mai ușoară (și cea mai eficientă)  cale pentru a împrospăta aspectul patului. Se recomandă schimbarea lor la fiecare 6 luni.
 4. Pentru a evita șifonarea lenjeriei de pat, aceasta trebuie scoasă din uscător în timp ce încă este caldă și trebuie pusă direct pe pat. Va avea același efect ca atunci când o calci.
 5. Atenție la bumbacul organic. Deși acest lucru înseamnă ca fibrele ar fi putut fi cultivate organic, nu înseamnă că țesătura a fost prelucrată fără substanțe chimice toxice. Pentru a te asigura de asta, este necesar să verifici dacă produsul deține certificări ce asigură garanția că nu au fost folosiți compuși toxici pe tot parcursul procesului de fabricație. Poți opta pentru seturi de lenjerii de pat de la Sensodays, acestea având materiale de cea mai bună calitate.
 6. Când vine vorba despre a găsi lenjeria de pat potrivită, trebuie să iei în considerare senzația care te face să te simți cel mai bine în pat. Astfel, trebuie să cunoști cele mai obișnuite tipuri de țesături, care au propria textură și se vor simți complet diferit pe pielea ta:
 • Satin: este moale și neted, cu o strălucire ușoară și puțin mai călduros decât bumbacul
 • Fleece: este foarte plăcut la atingere și călduros, un material ideal pentru sezonul rece
 • Fibra de bambus: este extrem de plăcută la atingere, absoarbe umiditatea de 3 ori mai mult decât bumbacul și prezintă proprietăți dezodorizante și antibacteriene
 • Poliester: este un material ușor, care nu se șifonează și se usucă foarte repede
 • Bumbac: nu irită pielea, este plăcut la atingere și absoarbe foarte bine umiditatea.
 1. Spălarea lenjeriei este un lucru evident pe care îl faci, însă este important să cureți și pernele și plapuma. Se recomandă să faci asta la începutul fiecărui anotimp și nu uita că trebuie să iei în calcul la câte grade se spală lenjeria de pat și celelalte articole.
 2. Temperatura și umiditatea pot schimba complet senzația pe care o ai în timpul somnului. De aceea, este recomandat să se aleagă o lenjerie potrivită pentru fiecare sezon, astfel încât să îți păstrezi dormitorul cât mai confortabil, dar și elegant.

Petreci atât de mult timp în pat în fiecare zi, încât ar fi și păcat să nu alegi cele mai bune lenjerii, care să-ți ofere într-adevăr tot confortul necesar. Mai exact, ține cont de toate lucrurile de mai sus și investește în produse care te fac să te simți excelent și sunt foarte durabile.

  Sursa foto: shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*