Lia Olguța Vasilescu: A vorbi despre ieşirea la pensie la 70 de ani „este ca şi cum ai recunoaşte că de fapt nu mai vrei să mai plăteşti nicio pensie în România”

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că a vorbi despre ieşirea la pensie la 70 de ani „este ca şi cum ai recunoaşte că de fapt nu mai vrei să mai plăteşti nicio pensie în România”. „E ca şi cum familia pensionarului ar primi la pachet primul talon de pensie cu certificatul de deces. În nicio ţară din Uniunea Europeană vârsta de pensionare nu ajunge la 70 de ani”, afirmă Vasilescu, scrie News.ro.

Fostul ministru a adăugat că, în prezent, persoanele care doresc să continue munca după vârsta de pensionare pot fie să rămână în funcţie cu acordul angajatorului, fie să se pensioneze şi apoi să se reangajeze.

„În actuala variantă însă, poţi primi şi pensie şi salariu. Varianta PNL obligă să optezi: fie pensie, fie salariu, nu se poate şi una, şi alta şi asta este valabil şi pentru mediul privat, nu numai pentru bugetari, pentru că automat toţi românii vor opta pentru venitul cel mai mare, adică pentru salariu, adică nu pentru pensie, şi astfel toată lumea va ajunge să muncească până la vârsta de 70 de ani, ca să nu mai spun că opţionalul anunţat astăzi va deveni, în foarte scurt timp, cel mai probabil obligatoriu”, a afirmat Vasilescu, duminică seară, într-o conferinţă de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*