Ludovic Orban: 6,3% dintre cazurile de coronavirus sunt copii de vârstă școlară, fără să fie școală

Ludovic Orban a spus, luni seară, la Digi24 că procentul cazurilor de coronavirus în rândul elevilor este de 6,3%. El a dat aceste date în condițiile în care școala încă nu a început. Premierul a adăugat că toți elevii, profesorii și personalul nedidactic trebuie să poarte mască la școală.

Premierul a precizat cu privire la cele 50 de milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, măști și dezinfectanți în școli, că „suma poate fi suplimentată oricând, dacă va fi necesar”.

În legătură cu alocarea banilor pentru achiziționarea a 500.000 de tablete, el a spus că au fost alocate 100 de milioane de euro „ca să închidem orice discuție”, deoarece „a fost o dezbatere publică permanentă, că sunt 200.000, că sunt 600.000 de tablete. Cine poate ști cel mai bine câte tablete sunt necesare? Conducerea școlilor și autoritatea locală.”

Ludovic Orban: Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă

„Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de 14 zile. Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a subliniat premierul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*