Ludovic Orban: Vom crește pensiile cu cât putem în mod real

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că le transmite pensionarilor să aibă încredere că guvernul va crește pensiile, dar în privința cuantumului a explicat că va ține seama de ceea ce va permite economia în mod real.

Vom crește cu siguranță pensiile, dar în mod realist, având garanțiile de sustenabilitate, a spus Ludovic Orban. El a explicat că trebuie să existe un fundament economic solid pentru a crește pensiile și în funcție de rezultatele pe care le va vedea în economie, va face și anunțul despre pensii.

Putem să facem ca PSD, să ne facem că mărim și să creștem de fapt inflația, a comentat Ludovic Orban. „Erodează toată puterea de cumpărare, în special pentru persoanele cu venituri mici şi raportăm că v-am mărit pe hârtie, dar, de fapt, când stai şi te uiţi ce poţi să cumperi cu banii respectivi, poţi să cumperi mai puţin decât cumpărai înainte de aşa-zisa creştere a pensiilor”, a explicat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

„Pensionarii să aibă încredere că vom creşte pensiile, cu cât ne va permite economia, şi că va exista această creştere de pensie şi o să încercăm să facem o creştere de pensie care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă”, este mesajul pe care îl transmite Ludovic Orban. „Anunțul va fi făcut când o să avem informații pe care putem să ne bazăm în mod adevărat”, a adăugat premierul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*