MAE retrage personalul diplomatic neesențial din Ucraina și recomandă cetățenilor să evite deplasările în această țară

Ministerul Afacerilor Externe anunță sâmbătă că a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina și retrage personalul diplomatic neesențial, „în contextul ultimelor evoluții de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre”. Cetățenilor români li se recomandă „puternic” să nu călătorească în această țară, întrucât „există factori de risc”, iar celor care sunt deja în Ucraina li se cere să se gândească dacă este absolut necesar să rămână.

Este al doilea cel mai ridicat nivel de alertă, după cel maxim, când cetățenilor li se recomandă să părăsească imediat o anumită țară.

Conform nivelului de alertă actual, MAE „recomandă puternic” cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina și manifestarea unei atenții deosebite. MAE recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Ucrainei să reevalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat.

De asemenea, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține „tensionată și fluidă”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*