Gânduri către mama

La mulți ani, femeie!Rămâi pură și senină!

„Mama este acea persoană pe care mă pot baza la orice oră. Îi mulțumesc ca mi-a acordat tot timpul de care a dispus pentru a mă educa și a mă ajuta să devin un om mai bun pe zi ce trece.”-Beatrice Constantin, 13 ani, elevă a „Colegiului Național Elena Cuza” din Craiova

 

„Despre mami…mă gândesc la atât de multe cuvinte care să exprime calitățile ei, dar mă voi rezuma doar la câteva pentru că nu aș putea vreodată să le surprind pe toate:bunătate, dragoste, înțelegere, grijă, compasiune, încredere, inteligență, delicatețe, empatie, hotărâre, sacrificiu.Mi-a oferit mereu un loc sigur în care să mă întorc, deschizându-și brațele călduroase pentru mine. A fost și este persoana care m-a susținut la fiecare pas, spunându-mi mereu că pot să fac orice îmi propun.Este singura care nu s-a îndoit vreodată de mine și m-a impulsionat să reușesc de fiecare dată.

Despre mami… nu am cuvinte să-i mulțumesc vreodată pentru tot.”- Maria Enache, 19 ani, studentă a „Facultății de Drept” din cadrul Universității din București

 

„O față blandă, un zâmbet înduioșător, doi ochi senini și multă dragoste-așa este mama mea. Alături de ea, este mereu primăvară în sufletul meu:orice prinde culoare și viață. Chiar și atunci când se prevestește a fi o zi înnorată și ploioasă, mama mea îmi aduce soare și căldură. M-a învățat să iubesc atât de frumos…Nu lucrurile, ci oamenii! Să iubesc și să fiu iubită! Să mă bucur de fiecare clipă, să văd strălucirea fiecărui om! Să fiu încrezătoare, puternică și să zambesc mereu. Să nu renunț și să fiu răbdătoare. M-a și certat, desigur! Dar, cuvintele ei de dojană nu au fost decât picăturile de care aveam nevoie pentru a putea crește frumos și a nu-mi păta frumusețea sufletului! EA este mama mea și o viață nu îmi e îndeajuns pentru a-i mulțumi. Te iubesc! Cu încrederea neștirbită în cuvintele tale. Cu admirația pentru dăruirea ta.”- Karina Pîrvulescu, 20 ani, studentă a „Facultății de Drept” din cadrul Universității din București.

 

Mama…un melanj între viață, iubire pură, devotament. Blândețea din privirea ta mă încurajează de fiecare dată și îmi dă speranța că pot realiza orice. Îți mulțumesc pentru fiecare clipă a existenței mele! Cuvintele pălesc în fața unei mame…”- Ștefania Candidatu, 20 ani, studentă a „Facultății de Politehnică” din cadrul Universității din București

Se blochează toate gândurile când încerci să explici profunzimea unei legături dintre o Mamă și-un copil, o necinstești mărginind-o în cuvinte. Niciodată nu am putut să îi spun asta, pentru că mă copleșește, însă recunoștința mea pentru tot ceea ce înseamnă Ea, iubire, sprijin, supărări, credință, frumusețe, cicăleală, bucurii, sacrificii, calm,extaz, feminitate, acasă.. este nemărginită”- Mara Candidatu, 23 ani, studentă a „Facultății de Arhitectură și Urbanism” din București.

 

„Mama- Un cuvânt atât de simplu și totuși atât de complex. Fară de aceasta nu se poate trăi. Mama este iubire, izvor de înțelepciune, cea care ne îndrumă în viață. Nu tu o alegi pe Ea, ci Ea te alege pe tine. Poate nu i-am înțeles întotdeauna deciziile, dar știu că mi-a pus binele pe primul loc. Sunt recunoscătoare pentru Mama mea și vreau pe această cale, să îi urez o zi însorită, ca zâmbetul ei!“- Andreea Barbu, 27 ani, Contract Specialist, Accenture.

„Ce este mama dacă nu primul și poate singurul model din viață noastră, prietena noastră la bine și la rău, cea care ne poate citi dintr-o singură privire? Pentru mine este toate acestea și mai mult. Este cea care mă susține, mă ambiționează și mă împinge de la spate, dar și cea care mă alină, ma mângâie și mă liniștește. Mama este prețioasa persoană care este alături de mine de-a lungul drumului vieții, un suport necondiționat, cu o iubire infinită, pentru care voi fi mereu recunoscătoare!”-Constantin Alexandra, 20 ani, studentă în cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*