Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul reuniunii la nivel de experți „Măsuri de reîntoarcere acasă și de informare pe tema traficului de persoane“

„Îmi face o deosebită plăcere să adresez, în numele Consiliului Județean, salutul nostru atent și un cald cuvânt de bun venit înalților oaspeți prezenți la Craiova pentru un eveniment care ne onorează, fiind și primul pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îl organizează în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Stimați invitați, vă aflați pe meleagurile de unde au pornit pe drumul consacrării figuri ilustre pe care românii le-au așezat în Panteonul universal, dacă este să-i amintim pe «părintele» zborului cu reacție, Henri Coandă, pe «părintele» stiloului, Petrache Poenaru, ori pe «părintele» sculpturii moderne, Constantin Brâncuși.

Vă aflați, totodată, într-un județ care, în cei peste 12 ani care au trecut de la momentul aderării, a cunoscut pe deplin beneficiile apartenenței la Uniune. Doar referindu-ne la instituția noastră, această perioadă a însemnat o accelerare a dezvoltării cu peste 3 decenii, a însemnat infrastructură modernizată pentru transport, educație și sănătate publică.

A însemnat, așa cum veți putea descoperi, restaurarea unor obiective culturale emblematice, precum Muzeul de Artă sau Muzeul Olteniei, și a condus, așa cum ați văzut deja, la revitalizarea Aeroportului Internațional Craiova, transformat astăzi în principala conexiune a regiunii noastre cu spațiul european și a românilor din diaspora cu locul pe care îl numesc «acasă».

Vă mulțumim pentru participarea dumneavoastră la această reuniune, cu o temă esențială, care face și obiectul preocupărilor Guvernului României, prin acțiuni și programe dedicate, printr-o campanie itinerantă susținută de ministerul de resort, care a ajuns de 2 ori la Craiova în 2018 și a cărei eficiență este consemnată și în statisticile oficiale.

Ne bucurăm că am avut posibilitatea de a ne alătura ca parteneri în derularea demersului de astăzi, atât în mod direct, cât și prin intermediul colegilor de la aeroport, contribuind astfel la crearea unei platforme pentru comunicare, dezbatere, schimb de experiență și bune practici între factorii implicați din toate statele membre.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă asigur de întreaga considerație și deschidere pentru colaborări viitoare, vă doresc mult succes în desfășurarea reuniunii, exprimându-mi speranța că vă va încânta ceea ce veți avea ocazia să descoperiți pe parcursul șederii dumneavoastră în Craiova, în județul Dolj, și că veți reveni cu plăcere aici, în inima Olteniei.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*