Ministrul Educației: Dacă se mențin cifrele de azi, luni se întorc la școală 2,4 milioane de copii. Elevii vor sta câte doi în bancă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară la Digi24 că, potrivit cifrelor epidemiologice actuale, luni se vor întoarce fizic la școală 2,4 milioane de elevi. El a arătat că școlile au stocuri de peste un milion de litri de dezinfectant și peste 37 de milioane de măști. Un ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, care va conține toate măsurile pentru reluarea cursulrilor pe 8 februarie, va fi publicat miercuri.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că este puțin probabil ca situația epidemiologică la nivelul localităților, care se calculează la două săptămâni, să se modifice până luni. El a arătat că, în acest caz, pe 8 februarie se vor întoarce la școală 2,4 milioane de elevi.

Copiii care prezintă simptome sau care stau împreună cu bunici, de exemplu, și pot prezenta un risc pentru aceștia, au posibilitatea să învețe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.

Și profesorii care au vulnerabilități pot să predea de acasă, însă în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii, a precizat ministrul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*