Neîncredere și pasivitate sau entuziasm și implicare? Cuvinte simple, care umplu rânduri de încredere

Cred într-o Românie mai bună, cred în oameni capabili să îi conducă fiecare cotlon. Deși mulți tineri refuză să voteze pentru că nu au încredere în propria „voce” și nu prea cred că votul lor poate influenţa modul în care funcţionează instituţiile politice centrale ale ţării, totuși, există o mare majoritate care pare să fie interesată de „politica tradițională”, și implicit, de propriul viitor.

Îmi doresc o țară care să exceleze în prosperitate prin înțelepciunea, inteligența și hărnicia tuturor celor care o locuiesc. Oamenii acestei țări să cunoască adevăratul sens al cuvântului „implicare” – care, la prima vedere, pare unul ca oricare altul, însă în fond reprezintă o cărămidă importantă  în formarea unei țări așa cum visăm – , noi, „oamenii de rând” trebuie să conștientizăm cât de importantă poate să fie implicarea noastră acolo unde simțim goluri, pe care statul nu le poate acoperi. Vocea noastră se poate face auzită prin IMPLICARE.

Îmi doresc o Romănie în care mult-cunoscuta vorbă „a furat, dar a și făcut” să nu existe. Vreau o țară în care cuvântul „corupție” să existe doar în DEX și fiecare persoană să aibă drepturi egale. Așadar, să se elimine posibilitatea ca pedepsele pentru acte de corupție să poată fi suspendate.

Tind spre o țară în care sunt reformate sistemele de sănătate și de educație pentru a încuraja repatrierea românilor plecați peste graniță. Când vine vorba de „sistem de sănătate”, să nu ne ducă cu gândul la câți bani trebuie băgați cu „forța”, sau nu, în halatul doctorului, a asistentei și a infirmierei, ci la locul în care toți suntem priviți la fel și ne putem trata problemele pe care le avem. Să pășim cu încredere în cabinete, și nu timorați de situația financiară precară, care duce înspre „tratarea” cu indiferență  de către medici. Când auzim de „sistem de educație”, să nu ne gândim la locul în care ești obligat(asta în caz că nu te deranjează să rămâi repetent) să înveți părerea altora, ci la locul în care valorile fiecărui elev/student sunt puse în evidență. În consecință, să se simplifice programa școlară și să se pună accentul pe creativitate și anticipare, nu pe stocarea de informație.

Aspir către țara care să își poată schimba modul de gândire, în sensul concentrării pe reușite, și nu pe eșecuri. O țară în care să auzi mai multe felicitări decât reproșuri. O țară în care să se susțină și să se mediatizeze ideile benevole.

Și, nu în ultimul rând, dreptul la vot să fie unul obligatoriu. Nu poți sta acasă și să lași ca viitorul tău să fie ales de alții! Nu poți sta acasă crezând că votul tău nu contează! Nu poți sta acasă și să îți expui  părerea ta doar la nivel de familie! Fă-te auzit! Vocea ta contează! #VoceaMeaViitorulMeu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*