Nicholas de Roumanie se căsătorește cu Alina Maria Binder; nunta va avea loc în vara anului 2018

Nepotul Regelui Mihai, Nicholas de Roumanie Medforth Mills, a anunțat luni că a cerut-o în căsătorie pe Alina Maria Binder, nunta urmând să aibă loc în vara anului 2018.

“Îmi face o deosebită plăcere să anunț logodna mea cu domnișoara Alina Maria Binder. Cererea în căsătorie a fost făcută în luna iunie a acestui an, în timpul vacanței pe care am petrecut-o împreună în Cornwall, Marea Britanie”, a scris Nicholas de Roumanie pe pagina lui de Facebook.

Nepotul Regelui Mihai susține că partenera lui este “o persoană foarte specială”, precizând totodată că își dorește o căsnicie așa cum au avut bunicii săi.

“Dintotdeauna am privit cu admirație și respect căsnicia bunicilor mei și aceasta îmi doresc să fie un drept exemplu pe care Alina și cu mine să-l urmăm în căsnicia noastră. Am cerut acordul părinților domnișoarei Binder, aceștia dându-ne încuviințarea și bucurându-se alături de noi. De asemenea, am împărtășit fericita veste bunicului meu, Majestatea Sa Regele Mihai, și familiei. Suntem încântați că am primit binecuvântările și mesajele lor de felicitare”, a mai scris Nicholas de Roumanie.

Regele Mihai I îi urează fericire și pace sufletească nepotului său Nicolae Medforth-Mills (Nicholas de Roumanie Medforth Mills) în urma anunțatei intenții de a se căsători cu Alina Maria Binder, menționând însă că decizia de a-i retrage acestuia titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală și a-l scoate din Linia de Succesiune rămân neschimbate.

“Majestatea Sa Regele Mihai I și Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, au luat cunoștință despre intenția fiului Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se căsători. Regele a răspuns nepotului său, urându-i fericire și pace sufletească, precum și puterea de a lua decizii corecte. Majestatea Sa a menționat, încă o dată, că decizia de a retrage titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală precum și decizia de a scoate pe Nicolae din Linia de Succesiune rămân neschimbate, după căsătoria acestuia”, informează Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, printr-un comunicat de presă.

Şi Principesa Margareta, Custodele Coroanei, a trimis  o scrisoare de felicitare nepotului Alteței Sale Regale.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, s-a născut la 1 aprilie 1985, în Elveţia, la Meyrin, şi este nepotul cel mai vârstnic al Regelui Mihai. Născut și crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală. Ulterior a participat la diverse activități publice ale familiei sale și a fost implicat în acțiuni caritabile.

Printr-un document semnat la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la Tronul României. Este fiul Principesei Elena a României (n. 15 noiembrie 1950) și al profesorului doctor Robin Medforth-Mills (n. 8 decembrie 1942 – d. 2 februarie 2002). Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune la tronul României, conform ultimului Statut regal din 2007.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*