Noul stadion de fotbal din Craiova ar putea fi inaugurat pe 29 octombrie

Noul stadion de fotbal din Craiova ar putea fi inaugurat pe 29 octombrie. Anunţul a fost făcut de fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, care a scris pe pagina de facebook că pe 29 octombrie se împlinesc 50 de ani de când a fost inaugurat Centralul din Bănie.

“Sper, din toată inima, ca inaugurarea (n.red.: noului stadion de fotbal) să poată avea loc în 29 octombrie. De ce atunci? Pentru că se împlinesc fix 50 de ani de când a fost inaugurat vechiul Central. Și întrucât cred că orice craiovean de bună credință își dorește ca acest lucru să fie cât mai repede”, a scris Lia Olguţa Vasilescu.

Consiliul Local Craiova a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre prin care se alocă de la bugetul local suma de 1,1 milioane lei pentru inaugurarea noului stadion de fotbal, eveniment programat să aibă loc până la sfârşitul acestui an. Potrivit proiectului de hotărâre spectacolul de inaugurare este programat să se desfăşoare în perioada octombrie – decembrie 2017, după încheierea tuturor etapelor investiţiei, şi va fi unul “grandios”, “gândit ca un eveniment unic, interactiv şi dinamic”.


“Show-ul este conceput drept unul spectaculos, de proiecţii video şi videomapping, atât pe exteriorul, cât şi în interiorul stadionului, spectacol de lumini şi lasere, pe o tematică bine stabilită, unitară ca imagine, cu un conţinut grafic special creionat pentru acest eveniment şi cu toate serviciile aferente incluse. Imnul Universităţii Craiova se va face din nou auzit în renaşterea ‘spiritului Craiova Maxima’, în interpretarea unor artişti de renume naţional”, se spune în proiect.

După şedinţa de consiliul, Primăria Craiova a şi lansat licitaţia pentru desemnarea organizatorului evenimentului, iar în caietul de sarcini se precizează că inaugurarea ar putea avea loc pe 29 octombrie. Primăria nu exclude însă ca inaugurarea să se facă anul viitor, dacă nu vor fi finalizate toate lucrările.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*