Olguţa Vasilescu: „Pilonul II poate fi Caritas”

Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, a precizat că Pilonul II de pensii poate fi Caritas, adăugând că în contul mediu al unui român s-a strâns suma de 6.671 lei, care îi aduce, dacă se retrage mâine din activitate, o pensie de 10 euro pe lună.

„Nu pilonul I este Caritas, cum ne spune domnul Cîțu, pentru că statele nu dau niciodată faliment, ci Pilonul II poate fi eventual Caritas. Sperăm să nu se ajungă în această situația. Dar Constituția garantează dreptul la pensie de stat. După 10 ani de contribuțiel la Pilonul II – e o informație prețioasă (…) în contul mediu al unui român s-a strâns 6.671 lei”, a spus, duminică, Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a precizat că o persoană care iese la pensie, de exemplu, mâine, și ar trebui să primească timp de 12 ani pensie (durata de medie de viață luată în calcul după pensionare, adică 144 de luni), rezultă o pensie lunară de 46 de lei.

„Adică 10 euro. Aceasta este pensia medie pe Pilonul II de pensii. Cine se așteatpă că va primi de la Pilonul II o pensie decentă care să o compenseze pe cea de la stat se înșală amarnic”, a spus Olguța Vasilescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*