Oltenii vor reprezenta România la Balcaniada Factorilor Poștali.

Trei olteni îi vor reprezenta pe poștașii români la Balcaniada Factorilor Poștali care va avea loc în această toamnă. Ei se numără printre câştigătorii etapei naţionale a Marşului Factorilor Poştali, desfășurat pe 8 iulie la Drobeta Turnu Severin, la care au participat 84 de factori poştali din toată țara, 42 de femei și 42 de bărbați. Despina Dragomir şi Claudiu Costescu sunt doi dintre poştașii din Oltenia care vor merge la Balcaniadă. Iubesc meseria pe care o practică în ciuda tuturor greutăţilor şi riscului la care sunt expuşi. Marşul la care participă în fiecare an înseamnă foarte mult pentru ei, motiv pentru care se pregătesc extrem de serios săptămâni în şir.

Despina Dragomir are 37 de ani. De zece ani este factor poştal la Agenţia Crasna Deal, din judeţul Gorj. I-a fost repartizat un sector extrem de mare şi greu, însă nu se plânge nici măcar o clipă. Pe jos, cu bicicleta sau cu maşina în cazuri speciale, femeia ajunge zilnic la zeci sau chiar sute de locuitori indiferent dacă sunt temperaturi caniculare sau ger de crapă pietrele. Geanta cu care duce corespondenţa, diversele plicuri de la instituţii, taloanele de pensii, alocaţiile, citaţiile, este grea. Cântăreşte în medie 10-15 kilograme. „Este o localitate extrem de mare. În afară de mine, mai sunt repartizaţi pe celelalte sectoare alţi trei poştaşi. Suntem ca o familie, suntem cei care trecem pragul a sute sau mii de oameni, cunoaştem povestea lor, iar noi le împărtăşim povestea noastră. Oamenii mă strigă «poştăriţa» şi mă aşteaptă cu drag în uşa casei. Vârstnicii sunt cei mai nerăbdători să îi vizităm, să le ducem pensiile. Având în vedere că avem asupra noastră bani este o meserie extrem de periculoasă. Trebuie să recunosc că lucrăm cu sentimentul de teamă, este o responsabilitate imensă“, a spus Despina Dragomir.

„Sportul este extrem de important în meseria noastră, parcurgem distanţe foarte mari şi trebuie să ne încadrăm în timp“

În acest an, la Marşul Naţional al Factorilor Poştali a obţinut locul doi. Din cauza condiţiilor meteo extrem de ridicate, în acest an femeile participante la concurs au avut de parcurs un traseu de 1.600 de metri şi nu de 3.000 metri. „A fost o competiţie grea ce s-a ţinut pe temperaturi caniculare. Sunt însă obişnuită, particip de şapte ani la această competiţie. În fiecare an merg câteva săptămâni în cantonament pentru a mă antrena. Am câştigat numeroase competiţii atât la probele individuale, cât şi la probele de echipă. Am fost deja la două balcaniade care au avut loc în străinătate, la cea din Macedonia şi cea din Turcia, dar şi la Balcaniada ce s-a desfăşurat la Braşov. Îmi doresc foarte mult ca şi în această toamnă să fiu printre câştigători. Sportul este extrem de important în meseria noastră, parcurgem distanţe foarte mari şi trebuie să ne încadrăm în timp“, a adăugat Despina Dragomir.

Este mama a două fete, cea mare tocmai a absolvit opt clase, iar cea mică clasa a III-a.

 

Sursa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*