Orban despre alocaţiile copiilor: Nu sunt prevăzute sume de bani pentru a susţine creşterea

Şeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii doresc o majorare a alocaţiilor copiilor, însă în momentul de faţă nu sunt prevăzute sume de bani pentru a susţine creşterea.

“Nu ai prevăzute aceste sume de bani pentru a susţine creşterea. PNL îşi doreşte creşterea, dar o creştere raţională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari şi să nu fie o creştere care să creeze grave dezechilibre, atât la nivelul bugetului, cât şi la nivelul diferitelor categorii de plăţi sociale sau de altă natură din sistemul public. Deci PSD, deşi a dat o lege a salarizării, după aia, pentru anumite categorii, a devansat creşterea salariului, care era prevăzută să se facă etapizat, câte o pătrime între 2018 – 2022, acesta a fost stilul lor de politică, să creeze anumite avantaje care de fapt creează discriminări şi îmbracă forma unor privilegii pentru unele categorii pe care au vrut să şi le fidelizeze”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

La rândul său, peşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi cere premierului Ludovic Orban să mărească alocaţiile copiilor. Acesta a scris într-o postare pe Facebook: “Orban, ai o singură variantă: măreşte alocaţiile copiilor! Cât de cinic poţi să fii să inventezi tot felul de scamatorii ca să nu le dai copiilor drepturile cuvenite?!”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*