PERFORMANȚĂ INCREDIBILĂ. Elevii români au obținut cinci medalii și locul I în Europa, la Olimpiada Internațională de Fizică.

Elevii români au obținut patru medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Fizică, România clasându-se pe primul loc în Europa și între primele cinci țări din lume, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale (MEN).
Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruț (elevi la Liceul Internațional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, conform sursei citate.
Delegația României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internațional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București).
A 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică s-a desfășurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenți din 88 de țări.
Lotul olimpic revine în țară marți, 25 iulie, ora 12:00, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*