Personalități trecute în neființă din cauza Covid-19 (1)

La nivel mondial, mai mult de un million de personae au murit din cauza Covid19. Printre aceștia s-au numărat atât personalități din România, cât și de dincolo de granițele acesteia.

Draga Olteanu Matei(n.24 ocombrie 1933, București, România-d.18 noiembrie 2020): în vârstă de 87 de ani, a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare, iar în ciuda eforturilor depuse, actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri(17 noiembrie spre 18 noiembrie). Cine a fost Draga Olteanu Matei? A fost o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a avut un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.

Iosif Koszeghi (n. 30 octombrie 1949, Oradea-d.14decembrie 2020): în vârstă de 71 de ani, a decedat din cauza COVID-19, instituția spunând că medicul s-ar fi infectat la Spitalul Judeţean Neamţ, unde lucra de aproape 40 de ani.  Cine a fost Iosif Koszeghi? Dr. Iosif Koszeghi a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secția ATI COVID a Spitalului Județean Piatra Neamț, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniți și în acțiunile realizate imediat după stingerea incendiului.

Cornelia Catangă (n. 9 martie 1958, d. 26 martie 2021):  în vârsta de 63 de ani, a murit din cauza COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgență București. Cine a fost Cornelia Catangă? A fost una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică lăutărească.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*