Peste 100 de elevi craioveni, premiați pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu”

Ieri, 29.05.2019, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, a avut loc ceremonia solemnă a Consiliului Local al Municipiului Craiova. Cu acest prilej, s-a desfășurat spectacolul aniversar „Opera 40”, susținut de Opera Română Craiova. 

Evenimentul a marcat deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Craiova din acest an. În deschidere, au luat cuvântul Mihai Genoiu, primarul orașului Craiova, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, Dan Narcis Purcărescu, prefectul județului Dolj și IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În cadrul ședinței solemne au fost acordate mai multe titluri de cetățean de onoare al Municipiului Craiova. Unul dintre acestea i-a revenit tânărului sportiv paralimpic Theodor Matican, pe care handicapul de care suferă nu l-a împiedicat să devină campion național.

Cei peste 100 de olimpici craioveni au fost premiați de autoritățile locale, primind fiecare lucrarea “Orașul Craiova: monografie/Craiova City: A Monograph”, publicată anul trecut la editurile Beladi și Sitech sub coordonarea universitarilor Dumitru și Cristina Otovescu. Pe scenă au urcat și profesorii care i-au pregătit pe elevi.

Ceremonia s-a încheiat pe acordurile Orchestrei Operei Române Craiova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*