Peste 50% dintre britanici cred că sunt prea mulţi imigranţi, dar spun că sunt joburi pe care ei nu le-ar accepta niciodată

Imigraţia rămâne o problemă majoră în Marea Britanie, în condiţiile în care 73% din populaţie crede că sunt necesare restricţii mai severe, dar, în acelaşi timp, un procent important de britanici au angajat sau vor să angajeze imigraţi pentru anumite joburi sau spun că nu ar accepta anumite locuri de muncă nici dacă ar fi şomeri, arată un sondaj realizat de TransferGo, citat de MEDIAFAX.

Sondajul arată că peste jumătate dintre britanici (54%) sunt de părere că imigraţia a atins un nivel mult prea ridicat, în timp ce 43% dintre aceştia acceptă că imigraţia este un fenomen necesar pentru a răspunde cererii de forţă de muncă în diverse domenii.

În ciuda îngrijorării faţă de rata crescută a imigraţiei, un procent semnificativ dintre respondenţi afirmă ca ar angaja sau că au angajat deja imigranţi în diferite domenii. Astfel, peste jumătate dintre aceştia ar oferi sau au oferit locuri de muncă în construcţii (53%), curăţenie la domiciliu (58%) sau ca şofer de taxi (51%).

Atitudinile faţă de imigraţie au o legătură puternică cu orientarea politică. Persoanele care au votat pentru Brexit sunt mult mai înclinate să creadă că imigraţia este prea mare (83%), în timp ce doar 29% dintre cei care au votat pentru menţinerea Marii Britanii în UE cred acest lucru. În mod similar, există o corelaţie clară între vârstă şi atitudinea faţă de imigraţie, întrucât 69% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani consideră că imigraţia este prea mare, spre deosebire de numai 30% dintre tinerii de 18-24 de ani.

Studiul TransferGo a fost realizat de YouGov, o companie de sondare online a opiniei publice, înfiinţată în 2005 în Marea Britanie. YouGov activează în special în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia – Pacific.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*