Poliţia din Wisconsin a împuşcat mortal un adolescent afroamerican, generând proteste

Comandantul poliţiei din Madison, Mike Koval, a declarat că un ofiţer a răspuns la un apel de urgenţă vineri seara şi a pătruns cu forţa într-un apartament în care intrase tânărul de 19 ani, suspectat într-un caz recent de atac.

Koval a precizat că a urmat o luptă între ofiţer şi suspect, iar tânărul a fost împuşcat mortal, potrivit unei înregistrări a conferinţei de presă, difuzată de postul de televiziune WKOW.

“Primele elemente de la locul faptei nu au arătat că subiectul ar fi folosit vreo armă sau ceva de genul acesta”, a adăugat comandantul.

Incidentul intervine într-o perioadă în care violenţa poliţiei împotriva minorităţilor din ţară este aspru criticată şi generează proteste.

Potrivit unor înregistrări video postate pe reţelele de socializare, zeci de persoane au protestat la locul crimei, scandând: “În cine poţi avea încredere? Nu în poliţie”.

Publicaţia Wisconsin State Journal a relatat că prieteni ai adolescentului ucis, identificat de manifestanţi drept Anthony “Tony” Robinson, s-au adunat la faţa locului şi l-au descris drept o persoană veselă.

 

sursa: mediafax.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*