Premierul Viorica Dăncilă: „Este incalificabil modul în care a fost tratată fetița; trebuie să-l judecăm cu sufletul și să dăm un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat sâmbătă că este „incalificabil” modul în care a fost tratată vineri fetița de la Baia de Aramă și că autoritățile statului trebuie să dea un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, informează Agerpres.

„Pentru mine ceea ce se întâmplă cu fetița de la Mehedinți este foarte important. Dincolo de modul în care s-a procedat, de instituții, de faptul că, am spus și repet, este incalificabil modul în care a fost tratată fetița, trebuie să vedem ceea ce putem face pentru copil. Și acest lucru trebuie să-l judecăm nu numai din punct de vedere al Executivului, nu numai din punct de vedere al funcțiilor pe care le deținem, cred că acest lucru trebuie să-l judecăm cu sufletul și să dăm un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Nimeni, absolut ce funcție ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament cu un copil”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Neptun, menționând și că a abordat subiectul cu toți factorii implicați.

Prim-ministrul Guvernului României a anunțat sâmbătă că a aprobat trimiterea unui mesaj către Ambasada S.U.A. la București, pentru a avea „o strânsă colaborare” în cazul fetiței din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA.

„Am aprobat astăzi trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA, cu dorința de a avea o strânsă colaborare în ceea ce privește situația Sorinei. Împreună cu Marius Budăi, Ministrul Muncii, urmărim acomodarea fetiței la noul mediu și vrem să ne asigurăm că este în siguranță și că are parte de o bună îngrijire.

Am cerut corpurilor de control ale ANPDCA și ANPIS să fie luni dimineață la prima oră în Dolj și Mehedinți, pentru a întocmi un raport amănunțit al situației. În urma acestei analize, vom lua, ferm, toate măsurile care se impun”, a scris premierul, sâmbătă, pe pagina sa de socializare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*