Premiul Nobel pentru economie 2019, acordat pentru combaterea sărăciei în lume

Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat anul acesta pentru combaterea sărăciei în lume. L-au primit doi profesori de la Institutul de Tehnologie din Massachusets și un profesor de la Harvard. Este vorba despre Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer.

„Laureaţii de anul acesta au introdus o nouă abordare pentru a obţine răspunsuri serioase privind cele mai bune metode de a lupta împotriva sărăciei globale. Cercetările lor au îmbunătăţit considerabil capacitatea noastră de a lupta împotriva sărăciei globale, care este acum un domeniu de cercetare înfloritor”, se arată într-un comunicat al Academiei Suedeze, citat de Agerpres.

Una dintre câștigătoare, Esther Duflo, este cel mai tânăr câștigător al distincției, la 46 de ani. De origine franceză, Esther Duflo a fost și consilier al președintelui Barack Obama pe probleme dezvoltare.

Academia a explicat că lucrările celor trei economiști au arătat cum problema sărăciei poate fi abordată prin împărțirea ei în chestiuni mai mici și mai țintite în domenii precum educația și sănătate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*