Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989: ”Dacă nu am reușit încă să avem o astfel de societate în toate articulațiile sale nu e vina lor, a eroilor care ne-au arătat și edificat calea”

Momentul comemorării evenimentelor din decembrie 1989 este copleșitor și „un prilej de cumpănire”, fiind totodată un moment benefic pentru ca ranchiuna să fie lăsată deoparte, consideră președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop. Academia Română are menirea să dezvăluie adevărul, iar cercetările din cadrul instituției se vor îndrepta și înspre aprofundarea evenimentelor din decembrie 1989, a mai spus președintele celui mai înalt for de știință și cultură din România.
„Este bine să lăsăm deoparte ranchiuna și să procedăm la îndemnul pe care ni l-au adresat eroii. E un prilej de cumpănire, de corectare a unor erori, de construire a societății democratice”, a afirmat președintele Academiei Române, duminică, cu prilejul vernisajului expoziției de fotografie „Revoluția română. 30 de ani de libertate”, găzduit de  Ateneul Român, citat de Activenews.
„Idealul era atunci o societate democratică bazată pe valorile și virtuțile consacrate și verificate, o societate fără dictatură și fără comunism. (…) Dacă nu am reușit încă să avem o astfel de societate în toate articulațiile sale nu e vina lor, a eroilor care ne-au arătat și edificat calea. E vina noastră, care am fi putut fi viță de eroi, e vina noastră, pentru că n-am știut să urmăm calea întocmai”, a menționat Ioan -Aurel Pop.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*