Președintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop, Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova

Astăzi, 13 noiembrie 2018, în Aula Mihai I a Universității din Craiova va avea loc, începând cu ora 16, festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova, la inițiativa lăudabilă a decanului acestei Facultăți, domnul prof.univ.dr. Sorin Liviu Damean. Facultatea de Științe Sociale a luat naștere în anul 2000, avându-i ca primi decani pe prof.univ.dr. Vladimir Osiac (2000-2008) și prof.univ.dr. Dumitru Otovescu (2008-2012).

Ioan Aurel Pop este un reputat istoric român, profesor universitar (din 1996) și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj (din 2012), membru titular (din 2010) și președinte (din 2018) al Academiei Române. Cu prilejul acordării titlului de Doctor Honoris Causa, istoricul va susține disertația cu titlul “Oltenia și vocația unității românești”, idee dezvoltată și în recenta lucrare monografică “Orașul Craiova. Craiova City”, publicată la editurile Beladi și Sitech.

Bucurându-se de o largă apreciere și susținere nu doar în rândul specialiștilor, ci și la nivelul publicului larg, profesorul Ioan Aurel Pop întrunește, în opinia noastră, toate calitățile necesare pentru a ocupa nu numai funcția de președinte al Academiei Române, ci și pe cea de președinte al României, grație harului său profesional și patriotic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*