Primăria Craiova acordă tichete sociale pentru copiii dezavantajați din învățământul de stat

Primăria Municipiului Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, demarează, începând cu data de 08.09.2020, acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.

Potrivit acestui act normativ, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.

Aceste tichete sociale emise pe suport electronic  vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Destinatarul final al acestui sprijin educațional este copilul, titularul tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional fiind reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal  al copilului.

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:

-să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Craiova;

-să aibă venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a anului curent de până la 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial), respectiv de până la 284 lei (pentru preșcolari);

-să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală, în anul școlar 2020-2021.

Pentru anul şcolar 2020-2021, cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, la una dintre următoarele locații:

-str. Mitropolit Firmilian, nr. 14, de luni până joi, între orele 08:00-16:00, iar vinerea între orele 08:00-13:00;

-str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter, de luni până joi, între orele 08:00-16:00, iar vinerea între orele 08:00-13:00;

-unitățile de învățământ la care sunt înscriși copiii, potrivit programului stabilit de acestea.

În data de 14.09.2020, programul de depunere a cererilor la sediile Direcției Generale de Asistență Socială Craiova va fi între orele 08:00-13:00.

Mai multe detalii aici.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*