Rafila: Copiii se pot îmbolnăvi și cu noul coronavirus, așa cum răcesc sau fac gripă

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că școala trebuie să reînceapă în condiții cât mai apropiate de cele normale, cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare, deoarece copiii au nevoie de interacțiune. El adaugă că elevii se pot îmbolnăvi și cu noul coronavirus, așa cum răcesc sau fac gripă, dar că riscul de transmitere trebuie redus cât de mult se poate.

Școala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Trebuie să avem măcar speranța unei activități apropiate de normal, copiii au nevoie să interacționeze unii cu alții, cu profesorii, pentru că prelungirea excesivă a învățământului la distanță nu cred că e sustenabilă. Trebuie să punem în balanță și protecția față de această infecție, dar și dezvoltarea lor normală, ca viitori membri ai societății care se pot integra, care pot duce mai departe această țară”, a spus Rafila.

El a vorbit și despre temerile exprimate de mulți părinți, că, dacă merg la școală, copiii se pot îmbolnăvi.

Temerile sunt normale. Părinții trebuie să știe în primul rând că discutăm despre o boală transmisibilă, ar evitarea în totalitate a transmiterii acestei boli nu este posibilă. Așa cum copiii răcesc, fac gripă, tot așa se pot îmbolnăvi și cu noul coronavirus. Problema este cum facem să minimalizăm acest risc. Și cum facem, dacă se întâmplă ca într-o clasă să apară un caz, ca restul școlii să-și continue activitatea normal”, a spus Rafila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*