Rafila le răspunde celor care susțin că virusul nu există: Asta frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț

Medicul Alexandru Rafila le răspunde celor care susțin că noul coronavirus, care a omorât deja peste 300.000 de oameni, nu ar exista. Membru în Comitetul Executiv al OMS, profesorul Rafila, a vorbit la Digi24 despre cât de periculoase sunt virusurile.

“Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri.

Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord.

Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi.

Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu exist și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a declarat Alexandru Rafila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*