Reguli neștiute despre dezinfectarea telefonului. Află care sunt pericolele invizibile care se ascund pe cel mai utilizat gadget al tău

Indispensabil pentru majoritatea oamenilor, telefonul mobil a devenit cel mai purtat obiect electronic. În mod mai puțin conștient ai senzația că telefonul tău este curat pentru că stă mereu în preajma ta. Însă, de cele mai multe ori, mobilul tău ajunge în locuri pe care nu le observi.

Studiile arată că, în medie, oamenii ating de aproximativ 5000 de ori pe zi acest aparat și, cu siguranță, nu se spală pe mâini suficient pentru a elimina toate bacteriile ce se află pe suprafața acestuia. Telefonul stă în buzunar, unde ai și bancnote ce au trecut prin sute de mâini până să ajungă la tine. Sau poate îl lași pe masă la restaurant unde, de asemenea, au poposit zeci de persoane. Poate îl ții în geantă, acolo unde pui în grabă tot ce îți trebuie când pleci de acasă. Telefonul devine astfel un magnet de bacterii și virusuri gata pregătite să se înmulțească dacă găsesc un mediu propice. De aceea, este foarte important să dezinfectezi cum se cuvine, și mai ales periodic, acest aparat, pentru a rămâne în siguranță.

Cum dezinfectezi corect telefonul?

Pentru început este foarte important să stabilești o rutină zilnică pentru dezinfectarea telefonului tău. Cel mai bine este să faci acest proces dimineața pentru a te asigura că pornești într-o nouă zi cu un telefon curat.

Este adevărat că pe parcursul zilei, mobilul tău poate acumula multe bacterii, de aceea este recomandat să repeți procesul de curățare și după-amiaza. Cu cât vei curăța mai des telefonul, cu atât vei crea pe suprafața lui un spațiu neprietenos bacteriilor, care nu se vor dezvolta la fel de bine într-un mediu curat și igienizat.

Mai mult decât atât, cea mai mare sursă de acumulare a microbilor este carcasa telefonului tău. Cel mai indicat este să o schimbi o dată la 6-12 luni, pentru că ea are muchii și colțuri ce sunt greu de curățat și devin medii favorabile dezvoltării bacteriilor. Dacă vei căuta un magazin complet, alege huse pentru telefoane de la Lerato, care se vor potrivi perfect pe marginile mobilului tău, împiedicând astfel acumularea de praf și mizerie în interior.

Pentru a curăța corect suprafața, este important să urmezi câțiva pași:

  1. Scoate carcasa telefonului;
  2. Oprește alimentarea electrică a telefonului;
  3. Folosește o lavetă moale, curată, din microfibră pe care ai pulverizat soluția de alcool;
  4. Șterge telefonul având grijă să nu introduci lichide în orificiile microfonului sau în fanta de încărcare;
  5. Curăță carcasa prin imersie 5 minute, într-o soluție de apă cu săpun.

Doar respectând acești pași poți considera că telefonul tău este corect igienizat. Dacă totuși nu ai la îndemână aceste produse pentru a face procesul corect, fie că ești la birou sau în deplasare, poți folosi șervețele umede ce conțin alcool. Există produse special destinate pentru curățarea ochelarilor sau a monitoarelor ce au în compoziție o cantitate generoasă de alcool. Acestea sunt potrivite și pentru dezinfectarea telefonului.

În concluzie, ai grijă de sănătatea ta și fii atent și la obiectele din jur, pentru că efortul susținut de a avea mâinile curate poate fi foarte simplu deturnat de atingerea telefonului ce nu este corect igienizat.

sursa foto: shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*