România, înainte și după alegeri

Probabil, România se luptă pentru a atinge cea mai bună formă a sa, sau cel puțin tinde spre o astfel de  înfățișare. Duminică, 6 decembrie 2020, România a încercat (încă o dată) ca cineva demn de ea să o ajute să minimizeze aspectele negative și să maximizeze aerul pozitiv, ce trebuie să triumfe.

România, astăzi, poate să fie caracterizată din mai multe puncte de vedere. Din punct de vedere social, sărăcia este definitorie, fiind strâns legată de nivelul de ocupare și de calitatea locurilor de muncă. Populația aptă de muncă migrează din sfera ocupării cu statut de salariat către inactivitate sau ocupare neremunerată, ceea ce se traduce prin instabilitate la nivelul veniturilor și prin risc de sărăcie. De asemenea, nivelul redus de trai are la baza și abandonul școlar, și astfel părăsirea timpurie a sistemului educațional are un efect puternic asupra șomajului, similar cu cel al lipsei de experiență.

Din punct de vedere economic, România suferă o criză în această perioadă. Deci, România trebuie să genereze redresare, să își  consolideze capacitatea de rezistență și să orienteze economiile  pe calea unor tranziții juste. Mai mult decât atât, deficitul bugetar va crește semnificativ, deoarece efortul bugetar pentru combaterea crizei se adaugă derapajelor fiscale din trecut.

Din punct de vedere politic, România se află într-o buclă fără sfârșit. Pentru ca ea să meargă cât mai bine, nu poți să fii și parte din problemă și parte din soluție. Așadar, politica a devenit greoaie, imobilă și uneori , eșuează în a-și îndeplini funcția principală, și anume, asigurarea unei conduite corecte.

România există în funcție de cine o conduce!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*