România, învinsă de Franța în semifinalele Fed Cup

Echipa nationala de Fed Cup a Romaniei a pierdut dramatic calificarea in finala competitiei, dupa 2-3 in fata Frantei, partida care s-a terminat in meci decisiv, meci decisiv la dublu terminat si el in set decisiv, dupa o lupta eroica a perechii Simona Halep – Monica Niculescu.

Garcia si Mladenovici au castigat in trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-4, la capatul a 2 ore si 39 de minute de tenis dramatic.

Echilibrul este cuvantul de ordine pentru mansa cu numarul 1, o mansa care s-a dus in prelungiri si s-a incheiat acolo, fara se se mai ajunga si la tiebreak din fericire. A fost 7-5 pentru fetele noastre, Halep si Niculescu realizand un duo exploziv, cu o Simona foarte atenta si sireata in spatele terenului, plus o Niculescu activa si dinamica in fata fileului.

La 6-5 s-a produs breakul care a produs declick-ul, pe serviciului lui Mladenovici, iar apoi Monica, jucatoare de pe locul 46 WTA la dublu, a inchis setul cu un serviciu calm si linistit.

A urmat apoi game-ul care poate a decis soarta setului secund, primul din aceasta mansa, unul care a durat peste 10 minute si in care fetele noastre au ratat multiple oportunitati de break.

Garcia si Mladenovici au tinut cu dintii de game, l-au bifat si apoi au navigat cu usurinta prin acest set, ajungand apoi usor catre 5-1.

Chiar daca fetele noastre au revenit usor, mai bifand doua game-uri spre final, mansa s-a incheiat previzibil in avantajul sportivelor gazda, 6-3, ducand partida in decisivul decisivului, daca putem spune si asa.

Setul trei a inceput echilibrat si el, s-a mers mult timp cap la cap, dar si aici am avut un game care a semanat ca intensitate cu primul din setul 2. Aici a fost al doilea din punct de vedere cronologic, la 1-0 pentru noi, pe serviciul lui Garcia, dar pana la urma Caroline a rezistat eroic.

Pana la urma un singur break a facut diferenta in aceasta partida, break venit la 5-4, suficient pentru ca cele doua frantuzoaice sa fie in postura de a servi pentru meci.

Lucru care s-a si intamplat, iar per total Simona Halep a stat in aceasta zi circa 6 ore pe teren, oboseala fiind vizibila spre final de partida, cand efectiv anumite mingi erau imposibil de ajung.

Se termina un carusel al emotiilor ametitor in aceasta duminica, terminat trist pentru noi, care nu vom ajunge in finala Fed Cup in premiera, iar Franta are ocazia sa bifeze al treilea trofeu, dupa cele din 1997 si 2003, in ultimul act care se va disputa pe 9-10 noiembrie in Australia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*