Șase milioane de copii din Ucraina sunt în pericol iminent (Salvaţi Copiii)

Atacurile asupra spitalelor şi şcolilor din Ucraina pun în pericol iminent aproximativ şase milioane de copii, a avertizat luni organizaţia umanitară Salvaţi Copiii.

Un copil ucrainean din cinci a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală pentru a se refugia din calea războiului, iar cei care au rămas în zonele de conflict se confruntă cu lipsa alimentelor, a apei potabile şi a asistenţei medicale, transmite organizația citată de Agerpres.

Totodată, 489 de şcoli şi 43 de spitale din Ucraina au fost avariate sau distruse până în prezent, a precizat organizaţia.

”Şcolile ar trebui să fie un loc sigur pentru copii, nu un loc de frică, răni şi moarte”, a spus Pete Walsh, director regional în cadrul Salvaţi Copiii Ucraina.

Cel puţin 59 de copii au fost deja ucişi în această ţară, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), relatările din presă sugerând că numărul lor real ar putea fi de ordinul sutelor.

”Regulile războiului sunt foarte clare”, a spus Pete Walsh. ”Copiii nu sunt o ţintă şi nici spitalele sau şcolile. Trebuie să protejăm copiii din Ucraina cu orice preţ. Câţi oameni trebuie să mai moară înainte ca acest război să se termine?”, a mai spus el.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*